Nieuws

Vink begrijpt niets van afgekeurde Ajax-goal: 'Zijn nu aan het klooien'

Vink begrijpt niets van afgekeurde Ajax-goal: 'Zijn nu aan het klooien'

02-04-2023 13:14 Laatste update: 13:38
2

Ajax leek uit bij Go Ahead Eagles overduidelijk op voorsprong te komen via Mohammed Kudus, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat zou zijn geweest omdat de VAR geen lijn kon trekken. Marciano Vink verbaast zich over de aparte situatie in De Adelaarshorst. 

Steven Berghuis legde de bal panklaar op het hoofd van Kudus, die knap raak kopte. De Ghanees zou volgens de lijnrechter echter buitenspel hebben gestaan, maar op de beelden leek dat niet het geval te zijn. "Daar snap ik dus echt helemaal niks van. Volgens mij zie je dat dit geen buitenspel is. Ik snap niet dat de VAR hiernaar gekeken heeft en tot de conclusie komt: we kunnen geen lijntjes trekken", aldus Vink bij ESPN
De buitenspelsituatie in Deventer

"Dan moet je de aanvallende partij voordeel geven", vindt Vink. "Zo was het bij mij altijd. Er zijn nu dingen veranderd, maar we zijn nu aan het klooien met 'de beslissing die op het veld genomen is blijft staan'. Dat is heel raar. Voetbal is al lastig zat. Dan moet je de aanvallende partij gewoon het voordeel geven."