Nieuws

Bayern-legende Lahm geeft PSG trap na: 'Dit is geen team, maar een luxewinkel'

Bayern-legende Lahm geeft PSG trap na: 'Dit is geen team, maar een luxewinkel'

22-03-2023 12:49 Laatste update: 12:51

Oud-speler Philipp Lahm heeft hard uitgehaald naar Paris Saint-Germain. De voormalig verdediger van Bayern München staat bekend om zijn ongezouten mening en geeft deze keer de Franse topclub ervan langs.

Bayern trof PSG in de achtste finales van de Champions League en droop twee keer met een nederlaag af. Het valt Lahm tegen dat het sterrenensemble het elk seizoen in Europa laat afweten. "Dit buitensporig dure team lijkt op een luxewinkel dat zijn meest waardevolle bezittingen tentoonstelt", laat Lahm weten, opgetekend door Die Zeit. "Wanneer er zoveel geld wordt uitgegeven maar de resultaten niet volgen, is dit niet goed."

Lahm heeft te doen met de fans van de Parijzenaren. "Ik heb medelijden met de fans die afgereisd zijn naar München. Ze worden keer op keer teleurgesteld in Europa. Grote ploegen, waarmee mensen zich identificeren, ontwikkelen via een proces. Dit kan je alleen bereiken door samen te werken, solidair te zijn en een gemeenschap te vormen. Dit zijn de waarden van Europa, maar niet van PSG", besluit Lahm, die zich in het verleden al zeer kritisch uitliet over het WK in Qatar.