Breaking news

'Aderlating voor Oranje: De Jong en Bergwijn vallen af wegens een blessure'

'Aderlating voor Oranje: De Jong en Bergwijn vallen af wegens een blessure'

20-03-2023 15:30 Laatste update: 16:24
1

Frenkie de Jong en Steven Bergwijn vallen op het laatste moment af bij Oranje, meldt De Telegraaf. Het tweetal is geblesseerd geraakt in de Klassiekers die ze in hun land speelden.

De Jong won zondagavond met FC Barcelona van Real Madrid en verscheen na de wedstrijd met een grote glimlach voor de camera’s, maar blijkt een blessure te hebben opgelopen. De middenvelder speelde de Clásico gewoon uit, maar volgens de ochtendkrant heeft een MRI-scan uitgewezen dat hij twee weken rust moet houden.

Ook Bergwijn kwam niet ongeschonden uit de Klassieker. De aanvaller van Ajax verloor met 2-3 van Feyenoord en werd vroegtijdig gewisseld. De wissel die John Heitinga doorvoerde leek in eerste instantie niet direct noodgedwongen te zijn, maar het blijkt dat de Amsterdammer een blessure heeft opgelopen.

De Telegraaf meldt dat Donyell Malen naar alle waarschijnlijkheid als vervanger van Bergwijn wordt opgeroepen. Of De Jong gaat worden vervangen en wie zijn vervanger dan zou zijn is nog niet bekend. Het betekent dat Nederland het tegen Frankrijk en Gibraltar zonder het zo veel geprezen Oranje-duo zal moeten doen.

@voetbalnieuwsvn Tegenvaller voor Oranje!🟠😞 #frenkie #frenkiedejong #frenkiedjong #bergwijn #stevenbergwijn #oranje #nederlandselftal #oranje #ronaldkoeman #koeman #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers #veerman #psv #joeyveerman #ajax #malen #donyellmalen #borussiadortmund ♬ Aesthetic - Tollan Kim