Nieuws

Blessurenieuws voor United en Ten Hag: 'Moeilijk om uit te drukken hoe ik me voel'

Blessurenieuws voor United en Ten Hag: 'Moeilijk om uit te drukken hoe ik me voel'

14-03-2023 15:23

Manchester United moet het de komende tijd zonder Alejandro Garnacho stellen. De achttienjarige Argentijn raakte geblesseerd in het met 0-0 gelijkgespeelde duel tegen Southampton van afgelopen weekend.

Hoe groot de ernst van de blessure van Garnacho is, is niet bekend. United communiceert via de officiële kanalen dat toekomstig onderzoek dat nog moet uitwijzen. Wat wel vast staat is dat het talent de return in de achtste finales van de Europa League tegen Real Betis en de kwartfinale van de FA Cup tegen Fulham mist. Extra zuur voor Garnacho is dat hij ook de interlandperiode van Argentinië aan zich voorbij moet laten gaan. Het was de eerste keer geweest dat hij zich bij de selectie van de wereldkampioen zou mogen voegen.

'Ik vind het moeilijk om uit te drukken hoe ik me nu voel', begint Garnacho in een bericht op Instagram. 'Helaas kan ik mijn teamgenoten de komende wedstrijden niet helpen, in een voor Manchester United heel belangrijke periode van het seizoen. Het is onderdeel van voetbal en ik ben gefocust op mijn herstel.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alejandro Garnacho (@garnacho7)

Erik ten Hag baarde opzien door Garnacho aan het begin van het seizoen bij de hoofdmacht van Manchester United te halen. Het heeft zich in ieder geval al wel uitbetaald. In totaal kwam de jongeling in 29 officiële wedstrijden in actie waarin hij vier keer scoorde en vijf assists gaf. Naast Garnacho moet Manchester United ook Casemiro een tijd missen. De Braziliaan is voor vier wedstrijden geschorst wegens een rode kaart.