Nieuws

Ik denk dat Ajax die wedstrijd gaat winnen, maar Feyenoord gaat kampioen worden

"Ik denk dat Ajax die wedstrijd gaat winnen, maar Feyenoord gaat kampioen worden"

14-03-2023 14:38

Henk van Stee denkt dat Ajax als winnaar uit de Klassieker-strijd gaat komen tegen Feyenoord. Dat zal de Rotterdammers het kampioenschap overigens niet onthouden, stelt hij bij RTV Rijnmond.

Van Stee is er zich van bewust dat Feyenoord eerst nog tegen FC Shakhtar Donetsk speelt voordat het Ajax treft. De Rotterdammers willen zich donderdag dan ook plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Het zou wel eens een slijtageslag kunnen worden, maar dat hoeft volgens de voormalig Feyenoord-bestuurder geen probleem te zijn.

"Een aantal spelers zal niet de hele wedstrijd vol gas kunnen geven, maar dan heeft Feyenoord vijf, zes spelers die op het puntje van de stoel zitten om er in te komen. Ik denk dat Feyenoord er helemaal klaar voor is", begint Van Stee, die wel denkt dat Ajax er met de overwinning vandoor zal gaan. "Als ik mijn geld er op moet zetten denk ik dat Ajax die wedstrijd gaat winnen. Maar ik ben er van overtuigd dat Feyenoord kampioen gaat worden."

Geert den Ouden, de andere analist van Rijnmond, voorspelt een wedstrijd waarin de verschillen klein zijn. "Beide ploegen willen allesbehalve verliezen. Daarbij kan Feyenoord een wedstrijd moeilijk controleren of even rustig uitspelen."