Nieuws

Opgeluchte Jansen: 'Verzuimen nauwkeuriger te spelen en eerder afstand te nemen'

Opgeluchte Jansen: 'Verzuimen nauwkeuriger te spelen en eerder afstand te nemen'

12-03-2023 07:35 Laatste update: 08:32

Pascal Jansen is opgelucht na de 1-0 overwinning op FC Groningen. De trainer van AZ zag dat zijn ploeg slordig aan de bal was en tevergeefs de wedstrijd in het slot probeerde te gooien.

Jesper Karlsson opende al in de vierde minuut de score voor AZ. De thuisploeg vergat hierna de score te verdubbel waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef. "Ik heb genoten van mijn ploeg in die zin dat we een prachtige goal hebben gemaakt. We waren enorm strijdvaardig met elkaar", begint Jansen voor de camera van ESPN. "Je ziet het is een wedstrijd na de Europese partij die we hebben gespeeld. Dat heeft natuurlijk ook wel het nodige gekost. Dan zie je dat je verzuimd wat nauwkeuriger te spelen en wat eerder afstand te nemen. Dan blijft het tot het einde spannend."

Jansen is het er mee eens dat het geen flitsende wedstrijd was van de Alkmaarders. "Desondanks is het wel belangrijk dat je gewoon doet wat je moet doen en dat is winnen. Dat hebben we gedaan en we hebben getracht dat zeker in de beginfase op een manier te doen hoe wat dat graag doen."

De trainer van AZ benadrukt nogmaals dat zijn ploeg eerder afstand had moeten nemen. Door het uitblijven van het tweede doelpunt bleef Groningen hoop houden op een resultaat. "Het is zaak dat je de controle aan de bal behoudt, maar we waren uitermate slordig vandaag. Het zijn met name keuzes die we maken in balbezit en om de technische uitvoering gewoon op niveau te houden. Je ziet jongens die daar normaal best hoog in scoren vandaag ook slippertjes maken. Dat maakt het zeer ongebruikelijk. Het kost meer energie dan noodzakelijk."