Nieuws

PSV-directeur Brands blikt terug op transfers: 'Antony was gewoon gekkigheid'

PSV-directeur Brands blikt terug op transfers: 'Antony was gewoon gekkigheid'

11-03-2023 14:00

Marcel Brands kan nog altijd leven met de transfersom die PSV voor Cody Gakpo heeft gekregen. De Oranje-international vertrok afgelopen winter voor maximaal vijftig miljoen euro naar Liverpool, wat een stuk minder is dan wat Ajax voor Antony ontving.

De vergelijking tussen Gakpo en Antony is snel gemaakt. De twee speelden met Ajax en PSV allebei bij een topclub en de Nederlander legde zelfs een stuk betere statistieken af. Toch betaalde Manchester United zo’n 45 miljoen euro meer voor Antony dan dat Liverpool voor Gakpo deed.  

Brands doet de situatie van Antony af als een geval apart. "Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal: dat was ook rond die koers (52 miljoen euro, red.). Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in voetballand weet dat Antony een gekkigheid was", aldus Brands, in gesprek met BNR. De algemeen directeur maakt nog een andere vergelijking. "Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan (voor 58 miljoen euro van Leeds United naar Barcelona, red.)."

Met zowel Gakpo als Antony gaat het op en af bij respectievelijk Liverpool en Manchester United. Toch geldt voor allebei dat ze aardig lijken te aarden in hun eerste seizoen in de Premier League.