Nieuws

Jan Smit en Jonk reageren op crisis: 'Ze willen ons weghebben, staat zwart op wit'

Jan Smit en Jonk reageren op crisis: 'Ze willen ons weghebben, staat zwart op wit'

10-03-2023 09:18

Jan Smit en Wim Jonk zijn zeer teleurgesteld in de interne crisis die is ontstaan bij FC Volendam. De promovendus presteert goed in de Eredivisie, maar Smit, Jonk en Keje Molenaar liggen flink overhoop met de Raad van Commissarissen.

Smit en Jonk spreken donderdagavond met ESPN over de situatie. Molenaar werd onlangs door de RvC als 'niet integer' bestempeld en is naar de rechter gestapt wegens smaad en laster."Ik vind het nogal wat, dat je je niet durft uit te spreken. Dan denken wij dat hij een strafblad heeft of iets geks gedaan heeft, maar dat is klaarblijkelijk niet zo. Wij zouden graag horen in welke hoedanigheid we onder de bus komen te liggen, Keje zelf ook. Dat moet wel heel erg zijn."

Jonk stelt dat de RvC hem en Jonk er uit willen werken. "Dat staat zwart op wit, dus dat is heel duidelijk verwoord, dat hij ons weg wil hebben. Dat zijn argumenten van vooral macht. Nu is het makkelijk praten en kan hij mij niet ontslaan, omdat het nu goed gaat. Als ik twee wedstrijden had verloren, hadden ze me ontslagen. Dat vind ik treurig, dat je op die manier moet werken."