Nieuws

De Ligt ondergaat fysieke metamorfose: 'Op het WK was hij te traag en te gespierd'

De Ligt ondergaat fysieke metamorfose: 'Op het WK was hij te traag en te gespierd'

08-03-2023 21:15

Matthijs de Ligt oogt veel fitter dan in zijn tijd bij Juventus, stelt Rafael van der Vaart. Volgens de analist heeft de verdediger van Bayern München een fysieke metamorfose ondergaan.

De Ligt liet Juventus afgelopen zomer achter zich voor een avontuur bij Bayern München. Daar is de Nederlander momenteel een vaste kracht in het hart van de verdediging. Samen met Dayot Upamecano is de verdediger een plaag voor elke spits.

"Ik vind hem echt heel erg goed. Ik volg Matthijs omdat ik hem samen met Virgil van Dijk onze allerbeste verdediger vindt die we hebben", begint Van der Vaart, die een andere De Ligt zag op het WK in Qatar. "Toen hij op het WK speelde was hij te traag, te gespierd. Nu lees ik vandaag dat hij zijn voeding heeft aangepast. Hij is wendbaarder en lichtvoetiger en nog steeds één van de grootste talenten die er zijn."

Voetbal inhoudelijk speelt De Ligt ook anders dan bij Juventus, maar dat heeft volgens Van der Vaart echt met zijn fysiek te maken. "Ik denk echt dat het te maken heeft met zijn fitheid. Hij is scherper, hij is er gewoon altijd. Normaal liep hij naar achter, hij heeft nu niet meer die massa", besluit hij.