Nieuws

Spartak Moskou benadrukt: 'Promes heeft zoveel betekend voor Russische sport'

Spartak Moskou benadrukt: 'Promes heeft zoveel betekend voor Russische sport'

06-03-2023 18:44

Spartak Moskou vindt dat Quincy Promes een Russisch paspoort moet krijgen. De aanvaller heeft volgens de clubleiding veel betekend voor de Russische sport.

Promes heeft een verzoek ingediend om zich te laten naturaliseren tot Rus, maar dat is nog niet ingewilligd. Het hoofd van de media-afdeling van Spartak vindt dat het onterecht zou zijn als het verzoek wordt afgewezen. "Hij moet die nationaliteit gewoon krijgen als hij dat wil. Promes heeft zoveel betekend voor Russische sport in het algemeen. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden voor de club gespeeld, dus dan moet het land ook met hem meedenken", vertelt hij bij Match TV.

Het eerste verzoek is door het Ministerie van Sport van Rusland afgewezen. De advocaat van Promes legde onlangs uit dat de aanvaller een Russisch paspoort wil om makkelijker mee te kunnen op trainingskampen. Er loopt momenteel een strafzaak tegen Promes in Nederland, waar hem een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd hangt. Daar zou het verzoek niets mee te maken hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!