Nieuws

Russisch paspoort Promes nog onzeker: 'Heeft niets te maken met uitlevering'

Russisch paspoort Promes nog onzeker: 'Heeft niets te maken met uitlevering'

16 januari - 08:21

Het is nog allerminst zeker dat Quincy Promes een Russisch paspoort krijgt. De aanvaller van Spartak Moskou laat via zijn advocaat Robert Malewicz weten zijn Nederlandse paspoort namelijk niet kwijt te willen raken.

Promes is in Nederland verdachte van een steekpartij en wordt beschouwd als mogelijk betrokkene bij drugsdeals. Diverse Russische media meldden onlangs dat de oud-Ajacied verlangt naar een Russisch paspoort, om zo een celstraf in Nederland te vermijden.

Hij ontkent dat zelf echter stellig. "Er zijn mensen in zijn omgeving die het idee van een Russisch paspoort hebben verkend, maar niet op initiatief van Promes", aldus zijn advocaat. "Het gaat erom dat hij met een Russisch paspoort makkelijker mee zou kunnen op trainingskampen buiten Rusland. Maar hij wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse kwijt zou raken. Het heeft er dus niets mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden."

Promes wordt verdacht van het steken van zijn neef en moet daarom op 3 maart voor de rechter verschijnen. Hij wil graag zijn verhaal doen en zegt onschuldig te zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s