Breaking news

OM eist twee jaar cel tegen Quincy Promes na neersteken neef op familiefeest

OM eist twee jaar cel tegen Quincy Promes na neersteken neef op familiefeest

3 maart - 12:25 Laatste update: 12:42

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist tegen Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou wordt verdacht van zware mishandeling.

In eerste instantie werd Promes verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag, maar het OM heeft die verdenking vandaag bijgesteld. De zitting vond vandaag plaats, maar de in Rusland woonachtige Promes was niet aanwezig. De aanvaller van Spartak zou immers worden opgepakt mocht hij zich in een Nederland of een land waar Nederland een uitleveringsverdrag mee heeft begeven.

Promes wordt ervan verdacht zijn neef te hebben neergestoken op een familiefeest. "Had Promes opzet om letsel te veroorzaken? Ja", citeert AT5 de Officier van Justitie. "Door zo hard te steken en bewegingen te maken en in woeste toestand. Promes wilde slachtoffer ernstig letsel toebrengen. Er kan van geluk gesproken worden dat het bij één keer steken is gebleven. Ik acht zware mishandeling bewezen." Het OM wil dat de neef van Promes 11.000 euro schadevergoeding ontvangt voor het incident. 

'Hij heeft gestolen, ik ga hem vermoorden', zou Promes hebben geschreeuw tijdens het feest. De telefoon van de aanvaller werd bovendien getapt wegens verdenking in een drugszaak. 'Haal me niet weg, snap je dat pa. Jullie hebben geluk dat ik niet meer met vuurwapen loop'. "Uit de gesprekken blijkt overduidelijk dat Promes heeft gestoken", aldus de OvJ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s