Nieuws

Advocaat laat ADO in ongewis voor PSV: 'Hij ging er nog een nachtje over slapen'

Advocaat laat ADO in ongewis voor PSV: 'Hij ging er nog een nachtje over slapen'

02-03-2023 11:04

Er bestaat een aannemelijke kans dat we donderdagavond een wedstrijd gaan zien tussen PSV en ADO Den Haag waarin beide ploegen niet met hun sterkste elf spelen. Dick Advocaat en Thomas Verheydt zijn huiverig wat de uitploeg betreft.

Op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie lijkt ADO qua promotie al een tijdje uitgespeeld, maar in de derde periode gaan ze nog altijd aan de leiding. Afgelopen zondag werd de kans op de periodetitel tegen FC Den Bosch verspeeld (0-0), maar komend weekend krijgt de Residentieclub thuis tegen Heracles Almelo weer een kans. Daar de situatie is de kwartfinale van de KNVB-beker tegen PSV lastig qua benadering.

"We moeten eerlijk zijn. We zitten in een periode waarin we eerst competitie spelen, dan beker en dan weer competitie. Ik kan niet te veel risico nemen", begon Advocaat op de persconferentie. Ook Verheydt is zich bewust van de bijzondere situatie die zich momenteel voordoet. "Hij (Advocaat, red.) heeft het ook tegen ons gezegd. We spelen maandag in de competitie, daar zit de druk vol op omdat we zondag niet gewonnen hebben. Hij ging er nog een nachtje over slapen", besluit de spits voor de camera's van ESPN.

Het duel tussen PSV en ADO Den Haag wordt donderdagavond om 18.45 gespeeld in het Philips Stadion.