Nieuws

Spakenburg-commissie geniet op vakantiebestemming van stunt: 'Dit is zo'n boost'

Spakenburg-commissie geniet op vakantiebestemming van stunt: 'Dit is zo'n boost'

01-03-2023 14:32

Spakenburg stuntte dinsdagavond door FC Utrecht met 1-4 te verslaan in de KNVB beker. De clubleiding van de amateurploeg maakte het spektakel niet van dichtbij mee. De leden van de technische commissie verkeren vanaf hun vakantiebestemming in een 'euforische stemming'.

Hugo Bol, Tybald de Harder, Izaak Veerman, Niek van Twillert en Lisa Beekhuis maken onderdeel uit van de technische commissie en zagen 'hun' Spakenburg vanuit Marbella, Sevilla, Tenerife en Saalbach. "Geweldig, zo trots, niet normaal", aldus Bol tegenover VoetbalPrimeur. "We zijn op vakantie gegaan naar Marbella, maar hielden er geen rekening mee dat de kwartfinale zo snel gespeeld zou worden, meestal is dat in maart. Ik heb nog overwogen om heen en weer te vliegen, maar dan mis je twee van de zeven dagen dat je op vakantie bent. En stiekem hield ik rekening met een nederlaag, dus om je dat allemaal op de hals te halen.. Maar je ziet wat er is gebeurd."

"Dit is zo'n boost voor de club, als je ziet wat er allemaal loskomt. Ik had tranen in mijn ogen", vervolgt Bol. "Voor de oude Spakenburgers doet dit misschien nog wel meer. Financieel is het lekker, maar dat is bijvangst. Bij elkaar opgeteld levert dit ruim 250.000 euro op."

Bij Spakenburg hopen ze op een duel met Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. "Uit romantisch oogpunt heb ik graag een thuiswedstrijd. Dan gooien we De Westmaat vol en zien we wel wat er gebeurt. We hebben PSV, FC Utrecht, Ajax en AZ uit gehad, dan zou ik Feyenoord wel heel leuk vinden. Ik heb jarenlang een seizoenkaart van FC Utrecht gehad en heb regelmatig contact met de mensen daar. Ik wacht nog op de felicitatie van Jordy Zuidam trouwens, maar denk dat hij nu wat anders aan zijn hoofd heeft. Dat contact is en blijft altijd goed."