Manchester City heeft geen kind aan Bristol City en bereikt kwartfinale FA Cup

28-02-2023 23:33 Laatste update: 23:38

Manchester City heeft zich ten koste van Bristol City geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Phil Foden was de gevierde man bij The Citizens, die uiteindelijk met 0-3 wisten te winnen.

Pep Guardiola gaf in het duel met Briston meerdere spelers rust. Zo begon onder meer doelpuntenmachine Erling Haaland op de bank bij City, dat al vroeg op voorsprong kwam. Foden kon na zeven minuten al binnen schuiven op aangeven van Riyad Mahrez. De ploeg van Guardiola had geen enkel probleem met Bristol, maar wist in de eerste helft niet de score uit te breiden.

Een kwartier voor tijd werd het pas 0-2, door wederom een doepunt van Foden. Dit keer kwam de assist op naam van Julian Álvarez. Enkele minuten later schoot Kevin De Bruyne de wedstrijd in het slot. De Belgische middenvelder schoot van afstand raak en bepaalde de eindstand op 0-3.