Nieuws

'Ajax had Kvaratskhelia uit Rusland kunnen ophalen, Overmars zag het niet zitten'

'Ajax had Kvaratskhelia uit Rusland kunnen ophalen, Overmars zag het niet zitten'

24-02-2023 19:00

Ajax bevond zich jaren geleden in eenn positie om Khvicha Kvaratskhelia op te halen bij Rubin Kazan. Toenmalig technisch directeur Marc Overmars zag de komst van de Geörgiër echter niet zitten.

John van Loen, destijds trainer van FC Lokomotivi Tbilisi, tipte Overmars over Kvaratskhelia. De buitenspeler was ongelukkig in Rusland en zag Nederland als een ideale leerschool. "Hij wilde dolgraag naar Amsterdam", vertelt Van Loen tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool."

Ajax zou ongeveer 15 miljoen euro moeten neerleggen voor de speler. "Overmars zag het niet zitten. Een reden heeft hij nooit gegeven", meent Van Loen. Overmars stelt zelf tegenover het AD dat het goed zou kunnen kloppen dat Kvaratskhelia een naam op het lijstje was, waar overigens honderden namen op stonden.

Dat Kvaratskhelia uiteindelijk bij SSC Napoli terecht is gekomen, is wat Van Loen betreft zonde. "Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau. Hij was echt een enorme sensatie geweest in de eredivisie. Enorm zonde."