Reactie

Brands furieus na veldbestorming: 'Als het aan mij ligt, levenslang stadionverbod'

Brands furieus na veldbestorming: 'Als het aan mij ligt, levenslang stadionverbod'

23-02-2023 22:14

Marcel Brands is woedend na de uitschakeling van PSV. Niet zo zeer om het resultaat tegen Sevilla (2-0), maar om de veldbestormer die Sevilla-doelman Marko Dmitrovic te lijf ging.

Net op een moment dat PSV lekker in de wedstrijd kwam, bestormde een man het veld. De 'fan' pakte doelman Dmitrovic aan, maar werd al snel van het veld gedragen. Brands keek met vol ongeloof naar de situatie en vreest voor een ernstige maatregel van de UEFA.

De algemeen directeur van PSV was dan ook op zijn zachtst gezegd niet mild voor de man. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod. Hij dupeert ook PSV en alle andere supporters. Ik vind dit moment erger dan de uitschakeling. Dit hoort totaal niet bij PSV", aldus Brands, geciteerd door Voetbal International.

Brands krijgt in al zijn bewoording steun van trainer Ruud van Nistelrooij. "Ik heb het gezien, maar nog niet terug gezien. Natuurlijk keuren we dat met zijn allen af. Ik ook. Supporters horen niet op het veld, spelers aanvallen is ondenkbaar. Betreurenswaardig dat we het daarover moeten hebben", besluit hij.