Nieuws

Van Persie met tekenende United-anekdote: 'Energie rondom de club is positiever'

Van Persie met tekenende United-anekdote: 'Energie rondom de club is positiever'

23-02-2023 15:11 Laatste update: 15:15

Robin van Persie mocht woensdagmiddag weer even ruiken aan het trainingsveld van Manchester United. Dat deed de voormalig topspits niet als voetballer, maar als trainer. Van Persie merkt dat er dingen veranderen bij United.

"Ik voel het", begint Van Persie op de clubwebsite van Manchester United, nadat hij wordt gevraagd naar de nieuwe situatie onder Erik ten Hag. "Het zijn gewoon simpele dingen. Vanmorgen bijvoorbeeld, toen ik aankwam op het vliegveld, kwam er een fan op me af en stelde de vraag of ik naar de wedstrijd (tegen FC Barcelona in de Europa League, red.) ga."

"Ik zei ja, ik ga naar de wedstrijd, ik ben hier voor de wedstrijd en hij zei oké, ik ook", vervolgt Van Persie zijn verhaal. "Toen vroeg ik, waar kom je vandaan? En hij zei dat hij speciaal was afgereisd om de wedstrijden van vanavond en zondag te zien, vanuit Bangkok. Dus hij reisde en ik zei wow, dat is veel toewijding en hij zei ja, ik ben een grote fan. Hij zei dat dit Manchester United hem echt gelukkig maakt met de manier waarop ze spelen, de energie, de intensiteit."

Het verhaal van de toegewijde supporter is tekenend voor de omhooggaande liftsituatie waar de club nu in zit, stelt de voormalig aanvaller. "Het is een teken dat mensen blij zijn om Manchester United te zien spelen. De hele energie rondom de club is zoveel positiever dan het was in de afgelopen jaren. Ten Hag verdient de credits daarvoor. Maar ook de spelers. Iedereen verdient credits", eindigt Van Persie zijn lofzang.