Reactie

Velázquez bijt op zijn lippen na rode kaart bij Fortuna: 'Ik maakte een foutje'

Velázquez bijt op zijn lippen na rode kaart bij Fortuna: 'Ik maakte een foutje'

17-02-2023 23:30 Laatste update: 23:31

Julio Velázquez kreeg vrijdagavond de rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis tijdens het duel tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. De Brabanders wonnen het duel en na afloop wilde de temperamentvolle Spanjaard er niet te veel woorden aan vuil maken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fortuna, maar met een 0-1 voorsprong kreeg Velázquez de rode prent van Nijhuis. Twee keer geel, na aanhoudend commentaar op de leiding. De Spanjaard mocht het restant van de wedstrijd vanaf de tribune gaan bekijken.

Wat gebeurde er nou precies? "Dat moet je aan hem vragen", begint Velázquez voor de camera’s van ESPN. "Ik sprak met een speler buiten mijn zone, daar kreeg ik geel voor. Ik maakte een foutje, dat kan. En die tweede gele kaart? Ik gaf mijn mening over wat er gebeurde. Of ik het eens was met die tweede gele kaart? Daar heb ik geen mening over. Het is moeilijk als je boven moet zitten, maar de spelers zijn het belangrijkste", klinkt het.

Vanaf de tribune zag Velázquez dat zijn ploeg het in de slotfase weggaf. Via Michiel Kramer, Julen Lobete en Florian Jozefzoon wist RKC Fortuna op de knieën te krijgen.