Nieuws

Volendam vernoemt stadion eenmalig naar overleden recordhouder

Volendam vernoemt stadion eenmalig naar overleden recordhouder

17-02-2023 13:46
1

FC Volendamm gaat zaterdag eenmalig door het leven als het Wim Kras Stadion. De voormalig speler van Volendam overleed dinsdag op 79-jarige leeftijd en wordt op deze wijze geëerd door de club.

FC Volendam deelt vrijdagochtend via de officiële kanalen op deze manier een waardig afscheid van Kras te nemen. De voormalig rechtsbuiten houdt nog altijd het record van jongste speler ooit in de Eredivisie. In 1959 maakte de speler zijn debuut voor FC Volendam - destijds was Kras vijftien jaar en 190 dagen oud. In totaal speelde Kras 381 wedstrijden voor de club.

'De Volendammer heeft na zijn actieve voetbalcarrière nog heel veel jaren tijd en energie gestoken in de opleiding van tal van Volendamse talenten bij RKAV Volendam', schrijft Volendam op de clubsite. 'Om Wim te eren voor zijn verdiensten voor FC Volendam doopt de club rond de wedstrijd FC Volendam - Vitesse eenmalig de stadionnaam om in het Wim Kras Stadion.'

Normaliter gaat het stadion door het leven als het Kras Stadion. Dat heeft echter niets met de persoon Wim Kras te maken. Volendam staat vijftiende in de Eredivisie en houdt vooralsnog het hoofd boven water.