Nieuws

Xavi staat voor gigantische puzzel: slechts tien spelers over door corona-uitbraak

Xavi staat voor gigantische puzzel: slechts tien spelers over door corona-uitbraak

29-12-2021 19:09 Laatste update: 19:44

Het competitieduel tussen FC Barcelona en Real Mallorca van zondag staat op losse schroeven. De Catalanen hebben te kampen met een grote corona-uitbraak en missen de nodige spelers door blessures en schorsingen. Trainer Xavi heeft nog maar tien selectiespelers tot zijn beschikking.  

Woensdag communiceert Barcelona via de officiële kanalen dat ook Samuel Umtiti, Gavi en Ousmane Dembélé positief testen op COVID-19. Eerder deze week bleek dat ook Dani Alves, Jordi Alba, Alejandro Baldé en Clement Lenglet geveld zijn door een coronabeslissingen. Tel daar de blessures van Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite, Sergi Roberto, Sergiño Dest en kersverse aankoop Ferran Torres bij op en er blijven weinig spelers over. Tot overmaat van ramp ontbreken ook Sergio Busquets en Gavi (tevens besmet met corona) door schorsingen.  

Voor Xavi wacht een flinke puzzel om tot een fatsoenlijk elftal te komen voor de wedstrijd van zondag. Naast doelmannen Marc-André ter Stegen en Neto zijn slechts acht veldspelers beschikbaar voor het affiche tegen Mallorca, te weten: Gerard Piqué, Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Eric García, Riqui Puig, Philippe Coutinho, Frenkie de Jong en Luuk de Jong. 

De regelementen in La Liga zijn streng. Op het moment dat er minder dan vijf spelers van het eerste elftal beschikbaar zijn, kan een duel worden uitgesteld. Barça lijkt dan ook niet op uitstel te hoeven rekenen, tenzij de Spaanse voetbalbond zich coulant opstelt. Tot op heden hebben de Blaugranas nog geen officieel verzoek ingediend om de wedstrijd af te gelasten.