Nieuws

'Greenwood ondanks vrijspraak dit seizoen niet in actie voor Manchester United'

'Greenwood ondanks vrijspraak dit seizoen niet in actie voor Manchester United'

14-02-2023 14:57

Het heeft er alle schijn van dat Mason Greenwood dit seizoen nog niet zal gaan spelen voor Manchester United. De Engelse grootmacht heeft een onderzoek ingesteld naar de Engelsman, wat nog de nodige tijd in beslag zal nemen.

Een jaar geleden werd Greenwood in de kraag gevat omdat hij werd verdacht van meerdere strafbare feiten. De toenmalige vriendin van de aanvaller betichtte hem van verkrachting, mede middels een tape waarop te horen zou zijn dat iemand, mogelijk Greenwood, haar dwingt tot het hebben van geslachtsgemeenschap. Wegens een gebrek aan bewijs is hij inmiddels vrij gesproken, maar volgens The Daily Mail is de kans klein dat hij snel terugkeert in de selectie van Erik ten Hag.

Voordat United Greenwood weer in de armen sluit, wil het eerst zelf onderzoek hebben gedaan naar de situatie. Dat onderzoek word naar verwachting pas na het eind van het seizoen afgerond. Ook zouden The Mancunians zelf meerdere gesprekken willen voeren met de speler. Daarvoor kan de club ook specialisten inschakelen, om zo de fysieke en mentale gesteldheid in kaart te brengen. Naar verluidt belde Ten Hag al eens met Greenwood.