Nieuws

'Energieke' Bruggink kijkt uit naar tijd met Streuer: 'Ik geloof in samenwerking'

'Energieke' Bruggink kijkt uit naar tijd met Streuer: 'Ik geloof in samenwerking'

14-02-2023 08:16

Mocht Arnold Bruggink daadwerkelijk gaan beginnen als technisch directeur van FC Twente, dan is de hulp van Jan Streuer meer dan welkom. De ESPN-analist staat op de nominatie om de vertrekkende Streuer op te volgen in de Grolsch Veste.

Afgelopen zondag kondigde Streuer zijn vertrek aan bij Twente, maar naar een opvolger hoeft niet lang te worden gezocht. In Enschede werd lang gedacht aan een tweekoppige structuur waarin Bruggink en Streuer het roer samen vast houden, maar volgens laatstgenoemde zal dat maar voor een korte periode zijn. "Ik vind het moeilijk om een jaar lang met twee technisch directeuren te gaan werken. Dat wil ik maximaal een half jaar doen", zegt Streuer tegen De Telegraaf.

Ondanks de kort geboden hulp, neemt Bruggink deze met beide handen aan. "Ik geloof in samenwerking en wil iemand als Jan met al zijn kennis en ervaring er heel graag bij houden. Ik heb een goed contact met Jan en we hebben het hier ook maandag over gehad. Het is heel positief dat Jan de intentie heeft uitgesproken om tot 1 september te willen blijven en wat mij betreft zou de samenwerking zeker langer mogen duren, maar dat is iets dat we wellicht later nog eens kunnen bekijken."

Een definitieve klap op de aanstelling van Bruggink is er nog niet gegeven, aangezien Twente ook nog een algemeen directeur zoekt. Ondanks de nog uitgebleven bevestiging fantaseert de voormalig profvoetballer al over zijn toekomst in Enschede. "Ik realiseer me dat er zeker iets gaat veranderen ten opzichte van wat ik nu doe, maar daar heb ik de energie voor en kijk ik naar uit", besluit hij.