Nieuws

Bruggink gaat in op FC Twente-interesse: 'Dit speelt echt al anderhalf jaar'

Bruggink gaat in op FC Twente-interesse: 'Dit speelt echt al anderhalf jaar'

12-02-2023 20:30

Arnold Bruggink is de topkandidaat om na dit seizoen aan de slag te gaan als technisch directeur van FC Twente. De Tukkers maakten zondagavond bekend dat Jan Streuer en Ron Jans na dit seizoen stoppen met hun functies.

De naam van Bruggink wordt al lange tijd in verband gebracht en dat erkent ook huidig technisch directeur Streuer. Bij ESPN gaat Bruggink in om de verhalen rondom zijn persoon. "De gesprekken lopen al heel lang, maar het is niet gezegd dat ik het zomaar ga doen. Ik vind het heel belangrijk wat Jan gaat doen", vertelt de analist bij Dit Was Het Weekend.

"Het zou een van mijn belangrijke punten zijn, dat Jan aanblijft", vervolgt Bruggink. "Dit speelt echt al anderhalf jaar. Ik loop ook al een tijd mee binnen de club. Het gaat erom dat je een beeld krijgt van de club. De RvC heeft gevraagd of ik kon aangeven wat ik wil. Ik heb het ideale plaatje geschetst, maar ik merk ook: die bestaat niet."

Bruggink denkt niet dat Streuer door één persoon moet worden opgevolgd, maar door een heel team. "Ik heb echt niet de wijsheid in pacht om zomaar even te denken dat ik technisch directeur kan spelen. Verre van dat zlfs. Ik geloof erin dat je een team van mensen moet hebben waarmee je dat kan aanvliegen", aldus Bruggink.