Nieuws

Slot baalt van 'hetzelfde riedeltje' bij Feyenoord: 'We moeten veel moeite doen'

Slot baalt van 'hetzelfde riedeltje' bij Feyenoord: 'We moeten veel moeite doen'

09-02-2023 11:37

Arne Slot baalde na afloop van het gewonnen bekerduel met NEC Nijmegen dat Feyenoord 'hetzelfde riedeltje' overkwam als tegen PSV. Ook dit keer kwamen de Rotterdammers op een 0-2 achterstand in De Kuip. Uiteindelijk bekerden Slot en co. door na penalty's bij een 4-4 stand. 

"Zowel in de rust als na afloop van de wedstrijd was het hetzelfde riedeltje als tegen PSV", aldus Slot tegenover ESPN. "Gedurende de tweede helft hebben we genoeg kansen gehad op de aansluitingstreffer. We hebben alle aanvallende troeven gebracht. Net als je denkt dat het hem niet meer gaat worden, doe je het team te kort. Na de rode kaart heb je nog een klein beetje hoop, maar als je vrij snel de 2-2 maakt, hoop je op nog meer."

Uiteindelijk liep het uit op een doelpuntrijke verlenging. "In de verlenging werd de vermoeidheid een dingetje, al hebben we alsnog wel wat kansen gehad", vervolgt Slot. "Ik zou alleen liever wat minder vaak schieten, maar wel grotere kansen krijgen. We moeten veel moeite doen om kansen te creëren."

Slot was niet tevreden met het door Feyenoord vertoonde spel. "Wel met de mentaliteit die we getoond hebben. Niet met de 120 minuten die de wedstrijd heeft geduurd. Dat is niet ideaal met het oog op onze krappe selectie, maar mentaal is het wel een opsteker geweest. Fysiek hebben een aantal spelers ongelooflijk gepresteerd vandaag."