Nieuws

Schmidt licht bezorgd bij PSV: Hem een op een vervangen is bijna onmogelijk

Schmidt licht bezorgd bij PSV: "Hem een op een vervangen is bijna onmogelijk"

27-12-2021 10:10

Het is een forse aderlating voor koploper PSV: Ibrahim Sangaré mist het eerste deel van de tweede seizoenshelft door zijn deelname aan de Afrika Cup. Roger Schmidt hoopt het verlies te kunnen opvangen.

"Nou, het is niet makkelijk", zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad over de absentie van Sangaré. "Het is een van onze absolute sleutelspelers. Hij heeft een geweldige ontwikkeling in het spel met en zonder bal doorgemaakt en is een vaste schakel in ons spel. Hem een op een vervangen is bijna onmogelijk, maar we kunnen het wel. We hebben dat vorig seizoen al een paar keer laten zien, bijvoorbeeld tegen Ajax (2-2, red.). Toen speelden we een goede wedstrijd en ik vertrouw ook nu op mijn selectie."

Schmidt heeft daar alle reden toe, nadat de reserves in november en december een uitstekende indruk maakten. De trainer vindt wintertransfers dan ook niet per se nodig. "In januari hopelijk komen alle zes geblesseerde spelers terug, goede krachten voor ons voor de rest van het seizoen. We staan open voor iets speciaals met kwaliteit, als er een gelegenheid is. Maar ons team nu beter maken, is niet zo makkelijk. Wij hoeven namelijk geen gemiddelde spelers. We zijn op dit moment ontspannen en willen onze spelers zo snel mogelijk terugbrengen."