Opinie

Kudus maakt diepe indruk op oud-Feyenoorder: 'Het verrast me eigenlijk niet meer'

Kudus maakt diepe indruk op oud-Feyenoorder: 'Het verrast me eigenlijk niet meer'

06-02-2023 10:16 Laatste update: 10:19
1

Regi Blinker is onder de indruk van de prestaties van drie specifieke Ajacieden tijdens het gewonnen uitduel met SC Cambuur. Verrast door het optreden van Mohammed Kudus is de oud-international allerminst.

Onder John Heitinga Dusan Tadic tegen de Friezen opnieuw in de punt van de aanval. "Het is een tijdje geleden dat ik hem zo heb gezien bij Ajax", zegt Blinker (53) tegen De Telegraaf. "Hij was veel aanspeelbaar en balvast. Het was voor Ajax ook lekker om hem in te spelen, met die bewegende mensen eromheen. Hij deed heel veel dingen goed en geeft leiding."

Daarnaast maakte ook Steven Berghuis - goed voor twee doelpunten - en dus Kudus indruk op de oud-Feyenoorder die in opdracht van De Telegraaf zijn Elftal van de Week samenstelt. "Kudus verrast me eigenlijk niet bij Ajax, omdat ik weet hoe goed hij is. Hij is niet van de bal te krijgen en loopt soms twee of drie man voorbij, waarna je denkt dat hij wel bijna ten val moet komen, maar dat gebeurt niet met zijn atletisch vermogen."

"Berghuis speelde bij Ajax zoals we hem kennen", zegt Blinker over de Oranje-international. Volgens hem was de linkspoot 'heel zuiver' in de passing (nauwkeurigheid van 84 procent). "Hij creëerde veel kansen en bij die kopgoal bleek hij met zijn snelle reactie heel scherp", besluit hij doelend op het doelpunt uit de voorzet van Kudus.

Het Elftal van de Week volgens Blinker: Olij; Arcus, Mbuyamba, Timber, López; Simons, Kudus, Berghuis; Jahanbakhsh, Tadic, Idrissi;