Nieuws

Van Nistelrooy laakt optreden Makkelie in De Kuip: 'Ging er geen één naar ons'

Van Nistelrooy laakt optreden Makkelie in De Kuip: 'Ging er geen één naar ons'

05-02-2023 18:22

Ruud van Nistelrooy was na het gelijkspel van PSV uit bij Feyenoord niet te spreken over de arbitrage. De trainer van de Eindhovenaren is wel trots op de manier waarop PSV gestreden heeft tegen de koploper.

Danny Makkelie en co. besloten negen minuten extra tijd toe te rekenen. Van Nistelrooy kan maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing. "Dat was lang en je voelt ook dat je team aan het overleven is. Dan geloof je niet dat het negen minuten is. Van de fifty-fifty beslissingen vandaag in De Kuip - die kunnen jullie weleens op een rijtje zetten denk ik - ging er geen één naar ons. Dat was een feit. Ik had dat gevoel vandaag heel sterk en de spelers ook", aldus de trainer tegenover ESPN.

Van Nistelrooy haalt een moment aan toen Makkelie liet doorspelen, terwijl Philipp Mwene met een hoofdblessure op de grond lag. "Het is een flinke kneuzing en hij is ook even buiten bewustzijn geweest. Dan moet je ook meteen fluiten bij een hoofdblessure. Niet voordeel geven en de gezondheid van een speler in gevaar brengen. Dat zijn gewoon regels. Daar stoorde ik me ook aan, dat daar niet gefloten werd. Hij heeft een flink hoofdletsel en is buiten bewustzijn geweest. Dat was een gevaarlijke situatie en dan moet je fluiten."

De titelstrijd is ondanks dat PSV niet inloopt op Feyenoord nog in volle gang volgens de trainer. "Alles is nog open wat mij betreft. Als je hem hier over de streep trekt door met tien man te winnen, dan was dat geweldig geweest. Het is dubbel. Je verliest hem niet, je weet wat de stand is en dat we volop meedoen. Na Emmen hebben ze mij gevraagd of wij in een crisis zaten. Dat heb ik met ja beantwoord. Daarna hebben we van Go Ahead gewonnen en hier een punt gepakt. Dan is het al anders."

Thijs Slegers

Van Nistelrooy benadrukt dat PSV vandaag gevochten heeft voor Thijs Slegers, manager communicatie en perszaken van de Eindhovenaren die ongeneeslijk ziek is. 'Hoe hij gestreden heeft in de eerste fase van zijn ziekte en dat overwon, dat is nooit opgeven. Hoe hij nu in het leven staat om anderen verder te helpen, dan ben je een strijder. We houden allemaal van hem.'