Transfernieuws

'Feyenoord onder bepaalde voorwaarden bereid Wålemark te verhuren'

'Feyenoord onder bepaalde voorwaarden bereid Wålemark te verhuren'

30-01-2023 10:10

Feyenoord is bereid mee te denken aan een verhuur van Patrik Wålemark, maar alleen onder specifieke voorwaarden. De Rotterdammers zijn alleen bereid de aanvaller van de hand te doen wanneer versterkingen in die linie arriveren. 

1908 meldt dat de Zweedse vleugelspeler toestemming heeft te worden verhuurd, maar die kans lijkt vooralsnog klein. De kans dat Feyenoord versterkingen in de aanvalslinie presenteert, is klein. Wålemark mag alleen vertrekken wanneer een andere speler in de plaats komt. 

Daarnaast is het type club dat zich meldt ook belangrijk. Feyenoord is alleen bereid afstand te nemen van Wålemark wanneer een club 'van hetzelfde of net onder het niveau' van de Rotterdammers zit. De 21-jarige Zweed kwam begin 2022 over van Häcken en staat tot 2026 onder contract bij Feyenoord.

Wålemark komt vooralsnog weinig aan de bak bij de koploper van de Eredivisie. Javairô Dilrosun en Oussama Idrissi lijken de voorkeur te krijgen op de rechtsbuitenpositie. Wålemark kwam dit seizoen veertien keer in actie in de Eredivisie, maar deed dat slechts enkele keren als basisspeler.