Nieuws

Tadic als MVP van de Eredivisie de winterstop in: gedeelde tweede plaats

Tadic als MVP van de Eredivisie de winterstop in: gedeelde tweede plaats

24-12-2021 12:06 Laatste update: 13:16

Dusan Tadic is de meest waardevolle speler van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie, rekende Voetbal International voor. De Ajax-captain was goed voor zeven goals en elf assists en voert daarmee het individuele klassement aan. Ploeggenoot Sébastien Haller deelt de tweede plaats met Bryan Linssen.  

In de laatste wedstrijd voorafgaand aan de winterstop, kwam Tadic niet tot scoren of een assist tegen Fortuna Sittard (5-0 zege voor Ajax). Dankzij zijn uitstekende voorbereidende werk blijft de Servische aanvoerder van de Amsterdammers ploeggenoot - en topscorer van de Eredivisie - Haller en daarnaast ook Linssen voor. De Ajax-spits trof dit seizoen twaalf keer doel (vier assists) en de spits van de Rotterdammers schoot elf keer (vijf assists) met scherp.  

De top-vijf wordt gecompleteerd door PSV-smaakmaker Cody Gakpo die negen keer fungeerde als aangever en zes keer een doelpunt maakte. Het goudhaantje van AZ, die afgelopen week nog zijn contract verlengde, was acht keer trefzeker en bereidde zes keer een doelpunt voor.