Reactie

Ten Hag grapt tijdens persmoment en geniet van Rashford: 'Ben niet Harry Potter'

Ten Hag grapt tijdens persmoment en geniet van Rashford: 'Ben niet Harry Potter'

28-01-2023 10:14

Erik ten Hag geniet van Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United verkeert in een bloedvorm en dat is de Nederlandse manager uiteraard ook opgevallen.

Rashford wist al tien keer te scoren sinds de tweede seizoenshelft van start is gegaan. De Engelsman zit dan ook lekker in zijn vel en dat is wat Ten Hag graag wil zien. "Wees creatief in het laatste derde van het veld. Doe gekke dingen, gebruik je fantasie, ga op avontuur", luidt het advies van de Nederlander, die er nog een grap aan toevoegt. "Ik ben niet Harry Potter. Het gaat gewoon om vertrouwen. Iedere speler moet ervoor zorgen dat hij vertrouwen krijgt."

In het eerste halfjaar onder Ten Hag kon Rashford niet altijd rekenen op een basisplaats, maar hij heeft dat heeft hij nu zelf wel afgedwongen. "Natuurlijk zorgen we met de technische staf voor structuur en routine, waardoor hij makkelijker in de juiste positie komt. Maar het is uiteindelijk aan de speler zelf. Als een speler het vertrouwen heeft, kan hij op zijn best presteren. De speelstijl en de cultuur binnen de club spelen daar ook een rol in. Het is duidelijk dat Marcus op dit moment in heel goede vorm steekt. Iedere training en iedere wedstrijd draagt bij aan de vastigheden in het spel. Ik zie de voorste linie steeds sterker worden en steeds beter samenwerken", besluit hij.

United komt zaterdagavond weer in actie. Reading is de tegenstander in de knock-out fase van de FA Cup. Het duel begint om 21.00 op Old Trafford.