Reactie

Van Nistelrooij vreest niet voor ontslag: 'Je hebt geen garanties in het voetbal'

Van Nistelrooij vreest niet voor ontslag: 'Je hebt geen garanties in het voetbal'

27-01-2023 12:45 Laatste update: 12:48

Ruud van Nistelrooij kan in het thuisduel met Go Ahead Eagles beschikken over Luuk de Jong en aanwinst Fábio Silva. Dat bevestigt de geplaagde PSV-trainer op het persmoment voorafgaand aan het Eredivisie-duel. Daarnaast geeft hij aan dat de Eindhovenaren zich nog zullen roeren op de winterse transfermarkt en gaat hij in op zijn eigen positie.

PSV draait ook in 2023 moeizaam: de laatste wedstrijd tegen laagvlieger FC Emmen ging met 1-0 verloren. Daarmee zwelt ook de kritiek op het functioneren van de oud-voetballer aan, die PSV nog niet op de rit heeft weten te krijgen. "In het voetbal heb je geen garanties, dat weet je", zegt Van Nistelrooij op het persmoment. "Op korte termijn moeten de resultaten wel verbeteren."

Vervolgens heeft de oefenmeester goed nieuws. "De reactie van het team geeft me vertrouwen, je moet onverstoorbaar je werk blijven doen. Luuk de Jong en Fabio Silva zijn beschikbaar net als Saibari." Gevraagd naar eventuele versterkingen is Van Nistelrooij duidelijk. "Het is nodig en ik zie op korte termijn nog versterking komen."

Donderdag kwam naar buiten dat in de persoon van Earnest Stewart een vervanger is gevonden voor de ontslagen technisch directeur John de Jong. "Het is geweldig dat Stewart erbij komt, hij is een topper in zijn vak en hij gaat helpen PSV weer te brengen daar waar het hoort."