Nieuws

Niet alleen Schreuder verantwoordelijk voor crisis: 'Ajax moet zich kapot schamen'

Niet alleen Schreuder verantwoordelijk voor crisis: 'Ajax moet zich kapot schamen'

27-01-2023 10:26 Laatste update: 12:27

Niet alleen de kop van Alfred Schreuder moet rollen bij Ajax, hint Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de journalist mogen algemeen directeur Edwin van der Sar en het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar ook wat meer in de spiegel kijken.

Donderdagavond wist Volendam Ajax op een remise te houden in de Johan Cruijff Arena, waarmee het dieptepunt lijkt te zijn bereikt. Het was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen waardoor Schreuder zijn biezen moest pakken. "Het is wel heel illustratief voor de periode van Schreuder bij Ajax”, begint Verweij in een video van de ochtendkrant. "Alles wat tegen kan zitten, zit ook tegen. Geen balletje valt goed voor hem. Je voelde wel aankomen dat dit einde verhaal zou worden."

Ook het publiek keerde zich op het begin van de wedstrijd tegen Schreuder, maar dat was maar van korte duur. “"ervolgens pakte de fans het wel op. Toen maakte Ajax de 1-1 en dacht je dat er nog wat kon gebeuren, en stel je maakt die 2-1 dan had de directie echt een moeilijke beslissing moeten nemen", vervolgt Verweij, die denkt dat er geen andere afloop mogelijk was geweest. "Eigenlijk was het dan ook niet meer te houden, maar dat een trainer zo kort na een wedstrijd eruit ligt, dat heb ik niet eerder meegemaakt."

Naast Schreuder zijn er meer bestuurders schuldig aan wat er zich nu afspeelt in Amsterdam, stelt de journalist. "Ik vind dat Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hun hand ook meer in eigen boezem mogen steken. Het zou voor Schreuder in ieder geval heel wrang zijn als hij de enige is die moet vertrekken, met Matthias Kaltenbach. Er zijn hem ook dingen beloofd die de directie niet heeft waargemaakt. Er zijn dertien spelers vertrokken terwijl er maar vier zouden gaan."

Ajax zit nu niet alleen zonder trainer maar ook zonder technisch directeur, een bizarre situatie volgens Verweij. "Het is een bizarre situatie voor een beursgenoteerd bedrijf. Sinds het vertrek van Marc Overmars zit het ook al bijna een jaar zonder technisch directeur. Ajax moet zich echt kapot schamen."