Interview

Dumfries erg gemotiveerd: 'In mijn hoofd gestampt dat ik moest presteren'

Dumfries erg gemotiveerd: 'In mijn hoofd gestampt dat ik moest presteren'

23-12-2021 13:31 Laatste update: 16:02

Denzel Dumfries verkeert in goede vorm bij Internazionale. De rechtsback blikt terug op het EK met Oranje en is in zijn nopjes met het aantal interlands dat hij tot nu toe speelde.  

In gesprek met Voetbal International blikt de Rotterdammer terug op het EK met Oranje waarin de rechtsback dé smaakmaker was. "Ik voelde me zo goed. Ik had ook echt in mijn hoofd gestampt dat ik moest presteren. Kom op hé, dit was een eindtoernooi", reageert Dumfries tegenover het weekblad.  

De Inter-speler wist op jonge leeftijd al zeker zelf ooit in het Nederlands elftal te staan. Hij memoreert: "In 2014 keek ik als amateur nog op het 538 plein in Amsterdam naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Ik besefte wat Oranje in de mensen losmaakte. Toen wist ik al dat ik er op een gegeven zelf bij zou zijn", was de rechtsback overtuigd van zijn eigen kunnen. 

Dat Dumfries tot nu toe al dertig keer namens Oranje in actie kwam, had ook hij niet durven dromen. "Dertig (interlands, red.) op mijn 25ste had zelfs ik niet verwacht. Ik wist dat ik international zou worden, maar dat het zó goed zou gaan natuurlijk niet." 

Dumfries vervulde woensdag opnieuw een hoofdrol bij zijn nieuwe werkgever Internazionale. De wingback zorgde met de enige goal in de wedstrijd tegen Torino voor de overwinning namens de Nerazzurri.  

Dankzij de overwinning staat de Italiaanse grootmacht halverwege de Serie A op de eerste plaats van de ranglijst. De ploeg van Simone Inzaghi koestert een voorsprong van vier punten op achtervolger AC Milan.