Nieuws

Analisten zien 'moordenaar' bij Feyenoord: 'Heeft de turbo erop, houdt niet in'

Analisten zien 'moordenaar' bij Feyenoord: 'Heeft de turbo erop, houdt niet in'

23-01-2023 07:49

Quilindschy Hartman heeft het hart van Rafael van der Vaart gestolen met zijn optreden in de Klassieker. De linksback speelde zowel Francisco Conceição als Dusan Tadic uit de wedstrijd die in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Door de aanwezigheid van Marcos Lopéz en de eerder aangetrokken maar nu weer vertrokken Frederik Bjorkan was Hartman niet altijd zeker van een basisplaats onder Arne Slot, maar daar lijkt nu langzaam verandering in te komen.

"Het is gewoon echt een moordenaar. Ik ga hier niks negatiefs over hem zeggen", begint Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Hij ziet er al uit als een echte vent en hij zit er iedere keer agressief en kort op. Hij houdt niet in."

De voormalig international krijgt bijval van collega’s Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk, die de verdediger een belangrijk aandeel zagen hebben bij de 1-0 van Igor Paixão. "Schitterend, hij heeft de goede agressie. Arne Slot heeft een aantal linksbacks getest, maar als je ziet hoe Hartman zich op dit moment ontwikkelt... Echt indrukwekkend", concludeert Afellay.

"Dit is een jongen die je vanuit de eigen jeugd het eerste elftal in hebt zien komen. Daar hoef je toch geen jongens voor uit het buitenland te halen? Hij heeft ook echt een turbo erop: hij twijfelt niet", besluit Van Hooijdonk.