Feyenoord verslaat FC Groningen en profiteert van uitglijders van de concurrentie

15-01-2023 18:36 Laatste update: 18:39

Feyenoord heeft optimaal geprofiteerd van de misstappen die de concurrentie dit weekend beging. Er werd met 0-3 gewonnen van FC Groningen en daarmee staan de Rotterdammers vier punten los van nummer twee AZ.

Ajax, FC Twente en PSV wisten dit weekend niet te winnen en dus kon Feyenoord uitstekende zaken doen in Groningen. En dat deed het. Al na negentien minuten spelen openden de Rotterdammers de score. Igor Paixão kopte na een voorzet van Mats Wieffer de 0-1 binnen, wat tevens zijn eerste Eredivisie-treffer ooit betekende. Even later verdubbelde Orkun Kökçü de score en dus zat Feyenoord bij rust op rozen.

In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Arne Slot niet in de problemen en voetbalde het rustig de wedstrijd uit. In de blessuretijd bepaalde invaller Santiago Giménez de eindstand op 0-3. Feyenoord staat nu vier punten los op nummer twee AZ. Nummer drie Ajax is op vijf punten achterstand gezet en dat kan volgende week oplopen tot acht punten, als de Klassieker op het programma staat.