Transfernieuws

'Ajax ontwijkt een kogel door hem niet aan te trekken, pak dan Sánchez of Veltman'

'Ajax ontwijkt een kogel door hem niet aan te trekken, pak dan Sánchez of Veltman'

14-01-2023 08:54

Leonardo Balerdi lijkt niet naar Ajax te komen en dus mogen de Amsterdammers op zoek naar een andere centrale verdediger. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast wordt gekeken naar vier alternatieven in de verdediging. 

Hoofdredacteur Ruben Winkels stelt dat Ajax opgelucht adem kan halen. "Volgens mij ontwijkt Ajax een kogel door hem niet aan te trekken, van wat ik lees willen de fans van Marseille hem nog hoogstpersoonlijk komen brengen."

Ajax mag op zoek naar een nieuwe versterking in de verdediging.  Hoofdredacteur Dennie van Laar draagt alvast twee opties voor. "Eentje die bij mij meteen opwkwam was Jhon Lucumi. Was jarenlang sterkhouder bij Genk en afgelopen zomer bij Ajax genoemd. Hij is uiteindelijk naar de Serie A gegaan en is daar nu een vaste waarde, maar hij zou nog steeds bij Ajax passen. Ajax heeft ook goede ervaringen met Colombianen. Dan kom ik meteen met de tweede optie: Davinson Sánchez. Komt er helemaal niet aan bij Tottenham, speelt veel te weinig. Hij is veel te duur, dus die moet je huren."

Redacteur Lars Teunissen werpt de blik op Duitsland. "Ik zie Micky van der Ven wel gebeuren. Ajax moet iets hoger dan zijn marktwaarde (acht miljoen, red.) gaan zitten om hem te pakken te krijgen. Hij speelt nu alles in de Bundesliga, dus de vraag is: wil je van de Bundesliga terug naar de Eredivisie? Je speelt nu in een grotere competitie, maar bij Wolfsburg speel je niet om de prijzen."

Winkels sluit af met een andere oude bekende van Ajax. "Als je toch een speler gaat terughalen met Sánchez, pak dan meteen Veltman erbij. Die doet het heel goed in de Premier League en zijn contract loopt af in Engeland. In Amsterdam staat hij er wat minder op, maar ze zouden maar wat blij mogen zijn als hij terugkomt."

In #DoneDeal de podcast bespreekt de redactie van VoetbalPrimeur drie keer per week de laatste nieuwtjes op transfergebied.