Breaking news

Besiktas in statement over Weghorst: 'Verhalen over vertrekclausule zijn fictief'

Besiktas in statement over Weghorst: 'Verhalen over vertrekclausule zijn fictief'

09-01-2023 15:04 Laatste update: 15:11

Besiktas heeft een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de speculaties over de vermeende transfer van Wout Weghorst naar Manchester United. De Turkse topclub benadrukt dat het initiatief over een mogelijk voortijdig afscheid alleen bij Besiktas zelf ligt.

De Nederlander wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. De ploeg van manager Erik ten Hag zou inzetten op een verhuur. The Manchester Evening News bracht eerder op de maandag naar buiten dat een eerste bod zou zijn afgeslagen op Weghorst, die door Burnley aan Besiktas verhuurd wordt.

'De bewering dat er een vertrekclausule in het contract van onze voetballer zit, waarin staat dat zijn contract kan worden ontbonden voor een bedrag van 2,5 miljoen euro bij een bod uit de Premier League, is fictief', is Besiktas duidelijk in het statement. 'Het nieuws dat de speler in kwestie dinsdag de ploeg gaat verlaten, klopt echter helemaal niet. Het initiatief rond Wout Weghorst ligt volledig bij Besiktas.'

Een transfer lijkt, ondanks berichtgeving van diverse internationale media, niet snel te hoeven verwacht. 'We verklaren ook dat als er een ontwikkeling is met betrekking tot deze kwestie, onze gewaardeerde fans zullen worden geïnformeerd', aldus de Turken in het persbericht.