Wedstrijdverslag

Valse start voor Van der Ree: Groningen start het jaar met verlies bij Excelsior

Valse start voor Van der Ree: Groningen start het jaar met verlies bij Excelsior

08-01-2023 21:16

Excelsior is het jaar 2023 goed begonnen. De Rotterdammers wonnen met 1-0 van FC Groningen, dat met Dennis van der Ree voor het eerst aan het roer een valse start beleefde.

Nadat Frank Wormuth eind 2022 ontslagen werd als trainer van Groningen, werd Van der Ree na een lange zoektocht aangesteld als nieuwe oefenmeester van de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. De trainer verraste gelijk met zijn opstelling, waarij hij talenten Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen liet starten.

Groningen was in het eerste bedrijf de beste ploeg en kreeg kansen via Van Bergen, Luciano Valente en Thomas Suslov. Het drietal vond steeds Stijn van Gassel op hun weg, de doelman die zich achteraf misschien wel man van de wedstrijd mocht noemen. In de tweede helft waren het de Kralingers die wat beter in het spel kwamen. Redouan El Yaakoubi was de maker van de enige goal van de wedstrijd. De aanvoerder van Excelsior kopte raak uit een hoekschop van Julian Baas.

Door de overwinning van Excelsior staat het nu wat steviger op de veertiende plaats. Groningen moet zich wat meer zorgen gaan maken. De Noorderlingen staan een plek lager dan de Rotterdammers en kijken tegen een gat van vier punten aan.