Nieuws

Dijks blij met rentree op Nederlandse velden: 'Ben teruggekomen voor mijn moeder'

Dijks blij met rentree op Nederlandse velden: 'Ben teruggekomen voor mijn moeder'

08-01-2023 10:45 Laatste update: 10:50

Mitchell Dijks maakte na lang wachten zaterdagavond eindelijk zijn rentree in de Eredivisie. De 29-jarige linksback lag er zeven maanden uit met een blessure, die hij net na zijn komst naar Vitesse opliep.

Het debuut van Dijks leverde een knap punt op in de uitwedstrijd tegen AZ (1-1). "De eerste minuten waren een beetje onwennig", reageert Dijks na afloop tegen ESPN. "Maar ik ben een soort dieseltje, daarna gaat het wel weer. Ik was wel gespannen voor deze wedstrijd. Mijn moeder heeft me het meest geholpen. Daarom ben ik eigenlijk ook teruggekomen", vervolgt de verdediger. "Ook voor mentale dingetjes, hoor. Ik doe veel aan meditatie, acupunctuur, psycholoog... Ook daar ben ik voor teruggekomen, maar ik ben wel een moederskindje. Ze is mijn steun en toeverlaat, het is altijf fijn om bij haar terug te komen."

Dijks is dankbaar dat Vitesse hem oppikte bij Bologna, waar hij niet meer gelukkig was. "Ik voelde me heel erg eenzaam in Bologna. Ik heb daar vierenhalf jaar gespeeld en toen kwam er een clash tussen mij en de trainer. Toen werd mijn positie uitzichtloos en heb ik met Vitesse gesproken. Veel mensen zullen denken: je komt nu terug, je hebt al veel geld verdiend, is het dan nu klaar? Maar ik heb juist revanchegevoelens, ik wil me laten zien, ik wil vlammen. Dit is voor mij een hele goede tussenstap om me te laten zien en vervolgens weer naar het buitenland te gaan."