Nieuws

'Ronaldo pas speelgerechtigd wanneer Al-Nassr afscheid neemt van buitenlander'

'Ronaldo pas speelgerechtigd wanneer Al-Nassr afscheid neemt van buitenlander'

05-01-2023 16:00 Laatste update: 16:11
1

De speelgerechtigdheid van Cristiano Ronaldo kent een volgend probleem. Naast de schorsing die de Portugees moet uitzitten, moet op de spelerslijst ook nog ruimte worden gemaakt door Al-Nassr. 

Volgens de regels in de Saudische competitie mag een club namelijk maar acht buitenlandse spelers in dienst hebben. Ronaldo kwam bij Al-Nassr binnen als nummer negen en daarom moet de club afscheid nemen van een andere speler. Media uit Saudi-Arabië berichten dat Jalaluddin Masharipov uit Oezbekistan waarschijnlijk de gebeten hond is en ruimte moet maken voor de Portugese vedette.

Fans van Al-Nassr hoopten Ronaldo donderdag al in actie te zien, maar de competitiewedstrijd tegen Al-Taee werd een dag uitgesteld wegens elektriciteitsproblemen in het stadion. Hoe Al Nassr om zal gaan met de schorsing van Ronaldo, die hij tijdens zijn periode bij Manchester United nog opliep, is niet bekend. De aanvaller liep die straf op vanwege een actie eerder in het jaar, waarin de speler een telefoon uit de handen van een autistisch jongetje sloeg.