Nieuws

Heuglijk nieuws uit Dortmund: Haller zet weer eerste stappen op het trainingsveld

Heuglijk nieuws uit Dortmund: Haller zet weer eerste stappen op het trainingsveld

02-01-2023 21:54 Laatste update: 21:56

Sébastien Haller heeft maandag zijn eerste stappen op het trainingsveld gezet sinds hij te horen kreeg dat hij ernstig ziek was. De Ivoriaan heeft een lang revalidatieproces achter de rug nadat hij leed aan teelbalkanker.

Haller is in totaal twee keer onder het mes gemoeten, waarvan de laatste operatie alweer uit november dateert. De Ivoriaan is nu klaar voor zijn eerste trainingen bij de club en gaat naar verwachting aanstaande vrijdag mee op trainingskamp met Borussia Dortmund.

"Hallo jongens, ik ben eindelijk terug", aldus Haller in een video op het Twitterkanaal van Borussia Dortmund. "Het was niet makkelijk om terug te komen, maar met jullie steun is het mij veel beter afgegaan en kon ik sneller terugkomen. Ik kijk er naar uit jullie weer te zien voor een aantal mooie overwinningen", klonk de positief gestemde aanvaller.

Sinds zijn komst naar Dortmund heeft Haller nog geen minuut voor de club gespeeld. De Duitse topclub betaalde afgelopen zomer ruim dertig miljoen euro voor de aanvaller van Ajax. Nadat de situatie rondom Haller duidelijk werd, moest Dortmund snel handelen. Anthony Modeste werd als tijdelijke vervanger gehaald.