Breaking news

FC Utrecht vindt nieuwe hoofdtrainer in voormalig assistent Silberbauer

FC Utrecht vindt nieuwe hoofdtrainer in voormalig assistent Silberbauer

28-12-2022 09:33 Laatste update: 09:44
1

Michael Silberbauer wordt de opvolger van Henk Fraser als hoofdtrainer van FC Utrecht. De 41-jarige Deen was in het verleden actief als speler van de club uit de Domstad en was tot juni van dit jaar assistent-trainer bij de club. 

FC Utrecht meldt via de officiële kanalen dat Silberbauer een contract tot 2025 tekent bij de club. De oud-speler was sinds juli van dit jaar actief als assistent-trainer bij FC Midtjylland. Fraser stopte medio december als hoofdtrainer van Utrecht na een incident met Amin Younes. De trainer zou de speler bij de keel hebben gegrepen en daarmee was de kleedkamer onhoudbaar geworden. 

Silberbauer was als speler actief voor Utrecht tussen 2008 en 2011. De Deen ging vanaf 2015 het trainersschap in en was onder meer assistent bij FC Biel-Bienne, FC Luzern, FC Basel en FC Utrecht. Silberbauer was assistent onder Rick Kruys, tussen maart en juni van dit jaar. "We zijn erg blij dat Michael terugkeert bij FC Utrecht", stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Als speler, en ook als assistent-trainer hebben we Michael onder meer leren kennen als een strateeg, een leider en een verbinder. Hij is gedreven en heeft een zeer sterke wil om te winnen."

"Het doet me buitengewoon veel deugd terug te keren bij de club waar ik een mooie historie heb", stelt Silberbauer over zijn nieuwe functie. "Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk als Hoofdtrainer bij FC Utrecht. De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en mijn visie op het voetbalspel. Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan, in verschillende landen. Die ervaring neem ik mee naar FC Utrecht, waar we er alles aan gaan doen de ambities van de club te realiseren."