Nieuws

NAC ontslaat hoofdtrainer en schuift oude bekende naar voren als tussenpaus

NAC ontslaat hoofdtrainer en schuift oude bekende naar voren als tussenpaus

27-12-2022 11:50
1

Robert Molenaar is niet langer de hoofdtrainer van NAC Breda. De Brabantse Keuken Kampioen Divisie-club laat weten de samenwerking per direct te hebben verbroken met de oefenmeester.

Ondanks een contract dat tot de zomer van 2023 doorliep, besluit NAC Molenaar voortijdig uit zijn functie te ontheffen. De belangrijkste reden om te breken met de coach is dat de Parel van het Zuiden te weinig vertrouwen heeft in de eindverantwoordelijke. 'Er is, als gevolg van het vertoonde spel en de geleverde resultaten in de eerste seizoenshelft, te weinig draagvlak voor Molenaar als succesvol technisch verantwoordelijke bij het eerste elftal gedurende de tweede seizoenshelft. In dat deel van de competitie wil NAC deelname aan de play offs afdwingen', schrijft de club in een statement op de clubsite.

Pierre van Hooijdonk en Edwin Heeren, vertegenwoordigers van de raad van commissarissen van NAC Breda, hebben Molenaar daags na Kerst op de hoogte gebracht van het besluit, blijkt uit het statement. 'Het besluit is mondeling toegelicht en daarmee is hij van zijn taken ontheven. De formele ontslagbrief is ondertekend door de interim-directie. De taken van Robert Molenaar worden voorlopig waargenomen door assistent Ton Lokhoff.' Tussen 2003 en 2005 stond Lokhoff al eerder aan het roer als trainer van de Bredanaars.