Nieuws

Gattuso looft Marokkaans international: 'Speler die vergelijkbaar is met mij'

Gattuso looft Marokkaans international: 'Speler die vergelijkbaar is met mij'

26-12-2022 09:10 Laatste update: 09:11

Gennaro Gattuso is onder de indruk van Sofyan Amrabat. De Italiaanse wereldkampioen ziet gelijkenissen tussen hemzelf en de Marokkaanse controleur.

"Het is lang geleden dat ik een speler heb gezien die vergelijkbaar is met mij, maar op het WK heb ik hem gezien: Amrabat. Dat heeft me veel gedaan. Het leek wel alsof ik mezelf op mijn 27ste weer zag spelen", vertelt Gattuso in gesprek met het Spaanse AS.

De Italiaanse trainer weet dat er vandaag de dag veel meer gevraagd wordt van een middenvelder dan zo'n vijftien jaar geleden. "Ik liep veel en was tactisch erg sterk, maar om in het huidige voetbal mee te kunnen ontbrak er iets aan mijn spel. Ik had karakter, maar op de manier waarop ik nu als trainer wil spelen is karakter alleen niet genoeg. Dat zou kunnen worden verbeterd."

"Alles is anders. Een speler moet tegenwoordig veel meer informatie verwerken", vervolgt Gattuso. "En een trainer heeft nu 65 tot 70 mensen onder zich, dat waren er eerst 30 of 35. De spelers zijn ook professioneler dan wij waren, ze zorgen beter voor zichzelf. Ze houden nu alles bij, het eten, hun belasting."