Transfernieuws

'Atlético Madrid stemt in met tijdelijk vertrek van man van 127 miljoen euro'

'Atlético Madrid stemt in met tijdelijk vertrek van man van 127 miljoen euro'

25-12-2022 13:23 Laatste update: 13:26

João Félix staat op de nominatie om verhuurd te worden door Atlético Madrid voor de rest van het seizoen. De topclub zou akkoord zijn om de peperdure aanvaller uit te lenen, zonder optie tot koop. Twee Premier League-topclubs zouden geïnteresseerd zijn.

Volgens berichtgeving van diverse Spaanse media, waaronder AS, gaat Félix zijn loopbaan op huurbasis elders vervolgen. De aanvaller die in de zomer van 2020 over voor maar liefst 127 miljoen euro van Benfica, maar heeft zijn grote belofte nog niet weten in te wisselen in het Wanda Metropolitana Stadion.

Een permanente transfer zou voor Los Rojiblancos alleen bespreekbaar zijn wanneer een geïnteresseerde club honderd miljoen euro op tafel legt. Gezien de vier doelpunten die Félix maakte in negentien duels namens Atlético in het lopende seizoen, lijkt dit onwaarschijnlijk. De twee clubs die op poleposition liggen om de Portugees international tijdelijk in te lijven zijn Arsenal en Manchester United.

The Gunners zijn op zoek naar een nieuwe spits nu sterspeler Gabriel Jesus de komende maanden is uitgeschakeld met een zware blessure. Erik ten Hag zou graag een doelpuntenmaker aan zijn selectie willen toevoegen, mede doordat het contract met Cristiano Ronaldo vlak voor de start van het WK ontbonden werd.