Nieuws

Verhulst komt laat op gang, net als WK-ganger: 'Ik snap de vergelijking wel'

Verhulst komt laat op gang, net als WK-ganger: 'Ik snap de vergelijking wel'

25-12-2022 10:38

Hobie Verhulst begrijpt de vergelijkingen met Andries Noppert. Beide doelmannen kwamen laat op gang in de professionele carrière, maar zijn nu wel respectievelijk de eerste keus bij AZ en sc Heerenveen.

Verhulst spreekt tegenover de NOS over de vergelijkingen die in de media tussen de twee sluitposten worden gedaan. "Ik snap dat wel. Op een later moment ben ik vaste basisspeler geworden bij AZ. Iedereen heeft zijn eigen pad en ik heb natuurlijk heel veel ervaring opgedaan bij andere clubs, ben vervolgens teruggekomen. Ik heb nu de kans gekregen om basisspeler te worden en dat ben ik nog steeds."

Voor de doelman is het een droom die uitkomt om bij AZ onder de lat te staan. "Het is een ambitie en een droom die je nog hebt, daar werk je nog elke dag voor. Om zo een kans te krijgen bij AZ en dat de trainer en de staf het vertrouwen hebben... je hoopt er op, maar je verwachtte het al een lange tijd niet meer. Het is wel een droom die uitkomt, maar daarna verleg je je droom weer verder", besluit Verhulst.