Nieuws

Iniesta: 'Voor mij is Messi de beste, met of zonder wereldbeker'

Iniesta: 'Voor mij is Messi de beste, met of zonder wereldbeker'

22-12-2022 07:49

Lionel Messi hoefde niet het WK te winnen om de beste speler van het moment te zijn, stelt voormalig ploeggenoot Andrés Iniesta. De Spanjaard, die Oranje in 2010 zoveel pijn deed, speelde dertien seizoenen lang samen met La Pulga.

In gesprek met ESPN spreekt Iniesta over zijn Argentijnse vriend. "Wat mij betreft, is Messi de beste met of zonder wereldtitel. Het winnen van het WK zal een enorme bron van blijdschap voor hem zijn, maar dat was verder niet nodig. Niet alleen voor hem zelf, maar ook voor het land Argentinië. Ze doen altijd mee om de prijzen en dat was dit jaar ook verdiend met de wijze waarop ze het toernooi wonnen."

Volgens Iniesta zullen sommige mensen echter nooit tevreden zijn. Volgens sommigen moest Messi eerst een WK winnen om zich met bepaalde voetballegendes te meten. "Mensen die Messi niet de beste speler vinden, zullen altijd wel een excuus vinden, of hij nu het WK heeft gewonnen of niet", besluit Iniesta, die nog altijd actief is als voetballer bij het Japanse Vissel Kobe.