Nieuws

Martínez wilde hoe dan ook weg bij Ajax: 'Ik kon tekenen bij Arsenal'

Martínez wilde hoe dan ook weg bij Ajax: 'Ik kon tekenen bij Arsenal'

21-12-2022 12:24 Laatste update: 12:26

Lisandro Martínez was zelf de hoofdrolspeler bij de totstandkoming van zijn transfer naar Manchester United. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag in het kerstnummer van Voetbal International. Arsenal had lange tijd de beste papieren om de Argentijnse Slager binnen te hengelen.

Het weekblad pakt uit met een groot interview met de huidige manager van de Engelse topclub. "Martínez wilde zelf hoe dan ook weg bij Ajax", zegt Ten Hag tegen VI. De Nederlander openbaart dat het eveneens geïnteresseerde Arsenal lange tijd als 'topprioriteit' gold.

"Licha belde me op een gegeven moment: "Trainer, luister, ik ga hoe dan ook weg bij Ajax. Ik kan tekenen bij Arsenal, maar als u mij wil, dan ga ik naar Manchester United." Naar eigen zeggen bedacht Ten Hag toen dat hij 'zichzelf en United niet in de voet moest schieten'. "Hij was echt niet gebleven in Amsterdam, dat was uitgesloten. Toen hebben we toegeslagen en is het rondgekomen."

Inmiddels is Martínez niet meer weg te denken uit de Manchester United-basis na een weifelend begin. Met Argentinië kroonde de pupil van Ten Hag zich tot wereldkampioen. In totaal kwam de mandekker tot vijf duels namens La Albiceleste over 301 minuten verdeeld.