Nieuws

Groningen-spits Pepi reageert op mislopen WK: 'Doet me pijn als voetballer'

Groningen-spits Pepi reageert op mislopen WK: 'Doet me pijn als voetballer'

19-12-2022 23:08 Laatste update: 23:12

Ricardo Pepi heeft het enorm naar zijn zin bij FC Groningen. De Amerikaanse spits is teleurgesteld dat hij niet werd opgeroepen voor het WK in Qatar, maar blijft positief.

"Het doet me pijn als voetballer. Het is goed om over deze teleurstellingen heen te komen, daar wordt je sterker van", zegt Pepi in gesprek met Groningen TV. "Ik word er alleen maar meer gemotiveerd van om iedere dag weer mijn best te doen."

De Groningen-spits keek wel naar de wedstrijden van de VS. "Ondanks dat ik er niet bij zat probeerde ik toch mijn teamgenoten te supporten. Ik heb een hele goede band met een groot deel van de spelers en zal de jongens altijd supporten", vertelt hij.

Pepi, die sinds deze zomer door FC Groningen gehuurd wordt van FC Augsburg, voelt zich thuis in het Hoge Noorden. "Het is geweldig sinds ik naar Groningen kwam. Ik was verheugd dat ik weer negentig minuten op mijn vertrouwde positie kon spelen." De Amerikaan voelt zich op dit moment vrij. "Ik heb veel vertrouwen en ben heel blij om te spelen, bijna alles wat ik doe gaat vanzelf."